Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lócsemegék

2010.06.13

Korpás csemege:

Hozzávalók:

-kb. 7,5 dkg búzakorpa

-méz vagy cukorszirup

-forralt víz

Öntsd a vizet a búzakorpára. Keverd hozzá a mézet vagy a cukorszirupot, majd hagyd langyosra hűlni. Egy téli lovaglás után nincs is ennél jobb csemege a lovadnak.

Almás meglepetés:

Hozzávalók:

-1/2 alma

-1 sárgarépa

-2 szelet rozsos kétszersült

A vékony szeletekre vágott almát és répát tedd a két szelet kenyér közé. Kösd át az egészet egy szénaszállal, és kész is az ajándék a lovadnak.

Ropogós finomság:

Hozzávalók:

-1 csésze cukorrépepép (12 órányi áztatás után)

-vízzel elkevert búzakorpa

-2 alma

-2 sárgarépa

-1 szelet rozsos kétszersült

-szelet gyömbértorta

Vágd össze az almát és a répát, törd darabokra a kétszersültet, és az egészet keverd össze. Terítsd el a keveréket a gyömbértorta tetején, és már kínálhatod is a csemegét a lovadat. 

 Cukorrépapüré:

-darabka dinnye

-1 banán

-szőlő

-1 alma

-1 csésze cukorrépapép (12 óra áztatás után)

-1 csésze zab

Egyszerűen csak add hozzá a felszeletelt gyümölcsöket a beáztatott cukorrépapéphez, és már kész is a finomság!!

Almatorta:

-2 alma

-2 kerek szelet roszos kétszersült

-2 sérgarépa

-1/2 csésze zab

-1 csésze cukorrépapép (12 órányi áztatás után)

-1 salátalevél

Az egyik kétszersültön kend szét a cukorrépapépet, és tedd rá a darabokra vágott almát és répát. Szórd meg zabbal, majd takard le a salátalevéllel. Végül az egészet fedd le a másik kétszersülttel.

 

 Saláta lovaknak

 -sárgarépa

-alma

-fejes saláta

-zab

-méz

Vágd össze az almát, a sárgarépát és a fejes salátát, tedd őket egy tálba, majd keverd el a mézzel és a zabbal.

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.